Saag Chicken, mâncare indiană clasica, carne de pui și spanac

preparat Saag Chicken

Saag Chicken, fel de mâncare indiană clasica făcut cu carne de pui și spanac. Se serveste cu orez basmati.

ingrediente

– ulei vegetal 1/4 cană
-1 (3 lire) pui întreg, tăiat în bucăți
-2 livre spanac proaspăt, spălat și tocat
-1/4 ceașcă de apă
-2 cepe mari, tocate
-5 catei de usturoi, tocat
-1 (1 inch) bucată de ghimbir proaspăt rădăcină, tocat
-1 (14.5 oz) cutie zdrobit tomate
-1 linguriță coriandru
-1/2 lingurita ardei iute, sau dupa gust
-1/2 linguriță turmeric sol
-2 păstăi de cardamom
-2 cuișoare întregi sare
-1 linguriță apa, dacă este necesar
-lapte 1/4 cana
-1 linguriță garam masala
-6 linguri smantana
-2 linguri de unt

Indicatii

  1. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mediu și se prăjește bucatile de pui pana se rumenesc, aproximativ 8 minute pe fiecare parte. Puneți puiul deoparte.
  2. Se pune spanacul intr-un vas mare cu 1/4 cană de apă, se aduce la fierbere, se acopera tigaia, și se îndepărtează de la căldură. Se lasă spanacul la abur timp de aproximativ 10 minute, apoi se pune intr-un blender si se amesteca pana estetocat foarte fin. Puneți spanacul deoparte.
  3. Se pune ceapa, usturoiul si ghimbirul în tigaie și se prăjește pe foc mediu, amestecand frecvent, pana se rumeneste usor, aproximativ 10 minute. Se toarnă roșiile, coriandru, ardei iute, turmeric, cardamom, cuișoare, și sare; se amestecă 1 lingura de apa si se fierbe, amestecand frecvent, timp de 10 minute. Se toarnă laptele, se amestecă să se combine, și să se întoarcă bucățile de pui la tigaie. Se aduce amestecul la foc mic, se reduce căldura, se acoperă și se fierbe până când puiul este frageda, aproximativ 20 de minute. Se amestecă spanac și garam masala în tigaie, și se fierbe până spanac începe să se lipi de tigaie, aproximativ 15 minute.
  4. Se amestecă smântână, și se aduce amestecul doar la un foc mic. Eliminați de la căldură și se amestecă în unt.

Leave a Reply

Required fields are marked*