Seekh Kabab-Reteta vegetariana traditionala indiana

vegetable seekh kabab

Vegetable Seekh Kabab

 Amestec de legume, cum ar fi morcovi, fasole, cartofi, si mazare cu faina de graham si condimente aromate- preparare in forma de frigarui si gratar pe o tava. Seekh Kabab, un amestec perfect de legume care se transforma intr-un fel de mancare sanatoasa si plina de culoare. Este atat de gustoasa cu cateva condimente chutney si menta si cei care nu sunt vegetarieni jura ca este un preparat foarte gustos.

Timp de Preparare: 21-25 minute

Serviti: 4 persoane

Nivelul de gătit: moderată

Gust: Ușoară

Ingrediente pentru reta aperitiv vegetable Seekh Kabab 

  • Fasole franceză tocata 15-20

  • Varza tocata fin 1/4 cană

  • Morcovii tocat 4 mediu

  • Mazăre verde  3/4 ceașcă

  • Ulei 2 linguri pentru ungere

  • Făină grahm (Besan) 3 1/2 linguri

  • Din semințe (Jeera shahi) pulbere 1 linguriță

  • Pasta de ghimbir-usturoi 2 linguri

  • Ardei iute verde tocat 4buc.

  • Cartofi fiert și piure 3 mediu

  • Boabele de porumb american fiert 1 1/2 cana

  • Sare dupa gust

  • Chaat masala 3 lingurite

  • Cashewnut pudra 2 linguri

Metodă de pregatire

Pasul 1

Se încălzesc două linguride ulei într-o tigaie, se adauga fasolea, varza și morcovii și se amestecă. Adăugați mazăre verde și amestecați-le.

Pasul 2

Se amestecă totul și se caleste timp de trei până la patru minute dupa care se se dau prin blender.

Etapa 3

Tot in aceeas tigaie se prajeste, făină de graham și semințe de chimen, timp de două minute. Se amestecă legumele si amestecul de faina împreună și se adaugă pastă, ardei verde-ghimbir usturoi și se amestecă bine și sote timp de o jumătate de minut.

Etapa 4

Se pun cartofii într-un castron, se adauga porumbul, mix de legume, sare, două lingurițe Chaat masala, pulbere cashewnut și se amestecă bine. Se împarte în șaisprezece porții egale.

Etapa 5

Ia o porțiune din acest amestec și asezati-l pe un bat(frigaruie) si modelati pasta ca in video de mai sus,  și apăsați-l în jurul batului  pana cand se stratifică uniform. Apăsați ferm capetele. Asezonati frigaruile astfel obtinute pe o tava pe care ati uns-o cu foarte putin ulei, apoi bagati tava la cuptor.

Leave a Reply

Required fields are marked*