Puiul indian cu rosii si unt

pui inmdian cu rosii si unt

Puiul indian cu rosii si unt este o reteta delicioasa si usor de pregatit. Aromele mirodeniilor, sosul cremos de legume, combinatia dintre pui, unt si iaurt transforma bucataria de acasa intr-un taram plin de povesti. O cina rapida, cu miresme incredibile care te indeamna la visare!

INGREDIENTE PUI INDIAN CU ROSII SI UNT
2 bucati de piept de pui spalate si sterse
2 linguri de ulei
50 gr. de unt
o ceapa curatata si spalata
7-8 catei de usturoi curatati si spalati
o conserva de rosii in sos decojite si taiate
2-3 linguri de iaurt
o legatura de patrunjel (sau coriandru) spalat
sare
piper proaspat macinat
un sfert de lingurita de scortisoara macinata
o lingurita de ghimbir zdrobit (sau praf de ghimbir)
o lingurita de boia iute (sau curry)
o jumatate de lingurita de turmeric

MOD DE PREPARARE PUI INDIAN CU ROSII SI UNT
PASUL 1
Taiem pieptul de pui in cubulete si condimentam cu sare si piper macinat.
PASUL 2
Tocam marunt ceapa. Zdrobim usturoiul. Taiem marunt patrunjelul.
PASUL 3
Pregatim aragazul si o tigaie mare (un wok).
PASUL 4
Punem uleiul la incalzit si adaugam bucatile de piept de pui.
Prajim carnea de pui 3-4 minute, pana cand culoarea ei devine aurie, apoi o scoatem din tigaie.
PASUL 5
In aceeasi tigaie in care am prajit puiul punem untul sa se topeasca.
PASUL 6
Adaugam ceapa tocata si scortisoara si prajim timp de 1-2 minute.
PASUL 7
Adaugam usturoiul zdrobit, ghimbirul, turmeric, boia iute (curry), rosiile si iaurtul.
PASUL 8
Amestecam toate ingredientele si fierbem sosul timp de 4-5 minute, amestecand continuu.
PASUL 9
Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si mai lasam sa fiarba 1-2 minute.
PASUL 10
Punem carnea de pui inapoi in tigaie, amestecam si fierbem timp de 1 minut.
PASUL 11
Inchidem aragazul si presaram deasupra patrunjel tocat (sau coriandru).
PASUL 12
Servim cu garnitura de orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *